Frambozenmuffins
Foto Cathy Van de Moortele |
De frambozen zijn nu op hun best en daar moeten we profijt uit halen. Niet alleen in de yoghurt 's morgens of als coulis bij de rijstpap, maar wat dacht je van superdeluxe frambozenmuffins? Precies!
Wat hebben we nodig:
- 280 gr patisseriebloem
- 175 gr fijne griessuiker
- merg van 1 vanillestok
- 10 gr bakpoeder
- snuifje zout
- 100 gr boter, gesmolten en afgekoeld
- 200 ml volle melk
- 1 ei
- 180 gr verse frambozen
- 1 eetlepel bloem
- extra suiker
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 200°C. Zet je muffinvormen klaar (ik heb er 12 gemaakt uit dit recept). Bekleed ze met papieren vormpjes of gebruik meteen siliconevormen voor muffins.
- Meng de bloem met de suiker, het vanillemerg, het bakpoeder en het zout.
- Roer er de afgekoelde, gesmolten boter onder.
- In een ander kommetje klop je de melk los met het ei.
- Giet de natte ingrediënten in 3x bij de droge en meng kort met een spatel. Ga zeker niet mixen of kloppen met een klopper, er mogen klontertjes in zitten. Te lang mengen zorgt voor taaie ipv luchtige muffins.
- Meng de frambozen met de bloem. Overtollige bloem schud je af, ze moeten enkel een dun laagje krijgen. De bloem zorgt ervoor dat de frambozen niet meteen naar de bodem zakken in de muffins, maar mooi verdeeld zitten.
- Spatel de frambozen voorzichtig door het beslag. Meng niet langer dan nodig.
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de vormpjes.
- Strooi nog wat extra suiker over de muffins voor een krokante bovenkant.
- Schuif de muffins voor 20 - 25 min in de oven, tot ze mooi gekleurd en gaar zijn.
- Laat ze afkoelen in de vormen op een rooster.
TIP:
Warm zijn deze muffins helemaal top! Zet ze 30 sec in de microgolf en het lijkt of ze net uit de oven komen.
Je kan deze muffins na afkoelen makkelijk invriezen in een diepvriesdoos en kort opwarmen in de microgolf.
Emiel Van Hyfte in het testpanel |
Reacties