Aardappelblokjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Eén van mijn favoriete kotgerechten: rauw gebakken aardappelblokjes. Ze zijn behoorlijk snel klaar en je doet er lekker veel kruiden naar eigen smaak op. Ik kan er wel een heel bord van op!
Wat hebben we nodig:
- 2 frietaardappelen, geschild
- olijfolie
- kruiden naar smaak (ik gebruik graag Mexicaanse kruiden of aardappelkruiden)
Hoe gaan we te werk:
- Was de geschilde aardappelen en droog ze goed af.
- Snij de aardappelen in gelijke plakken.
- Snij de plakken in gelijke repen.
- Snij de repen in gelijke blokjes.
- Dep de blokjes nog eens goed droog.
- Verwarm een bodem olijfolie in een pan.
- Doe de aardappeltjes in één laag in de pan en kruid ze.
- Schud de pan af en toe op, zodat alle blokjes een beetje olijfolie krijgen en ze mooi aan alle zijden kunnen bakken.
TIP:
Ik heb deze aardappelblokjes geserveerd met gebakken ui/paprika/courgette/kerstomaat/worst.
Reacties