Vogelnestjes zonder vlees
Foto Cathy Van de Moortele |
Ik had zo'n zin in vogelnestjes, maar geen zin om naar de winkel te rijden om gehakt. Dus heb ik een veggie versie gemaakt en geloof me vrij: ze waren superlekker!
Wat hebben we nodig:
- 4 eieren
- bloem
- 1 ei
- peper en zout
- snuif oregano
- fijne panko
Hoe gaan we te werk:
- Kook de eieren hard en koel ze onder koud, stromend water.
- Verwarm de friteuse op 180°C.
- Pel de eieren voorzichtig, zodat ze niet breken.
- Droog de eieren zo goed mogelijk met keukenpapier.
- Rol de eieren door bloem. Klop overtollige bloem er af. Je hebt de bloem enkel nodig om de eieren zo droog mogelijk te maken, anders blijft het ei niet zitten.
- Wikkel de eieren nu door ei, dat je losklopt en kruid met peper, zout en gedroogde oregano.
- Rol de eieren door de panko.
- Herhaal dit proces nog 2x.
- Frituur de eieren goudbruin en krokant. Serveer meteen.
TIP:
Neem eieren die al enkele dagen oud zijn. Verse eieren pellen heel moeilijk.
Ik kook mijn eieren sous-vide. Daarvoor laat ik de eieren in een schuimspaan zakken in water van 90°C en laat ze daar 20 min in garen. Haal de eieren weer uit het water met je schuimspaan en schrik ze in koud water.
Foto Cathy Van de Moortele |
Reacties