Vogelnestjes zonder vlees

 

Foto Cathy Van de Moortele

Ik had zo'n zin in vogelnestjes, maar geen zin om naar de winkel te rijden om gehakt. Dus heb ik een veggie versie gemaakt en geloof me vrij: ze waren superlekker!

Wat hebben we nodig:

  • 4 eieren
  • bloem
  • 1 ei
  • peper en zout
  • snuif oregano
  • fijne panko

Hoe gaan we te werk:

  • Kook de eieren hard en koel ze onder koud, stromend water. 
  • Verwarm de friteuse op 180°C.
  • Pel de eieren voorzichtig, zodat ze niet breken.
  • Droog de eieren zo goed mogelijk met keukenpapier.
  • Rol de eieren door bloem. Klop overtollige bloem er af. Je hebt de bloem enkel nodig om de eieren zo droog mogelijk te maken, anders blijft het ei niet zitten.
  • Wikkel de eieren nu door ei, dat je losklopt en kruid met peper, zout en gedroogde oregano.
  • Rol de eieren door de panko.
  • Herhaal dit proces nog 2x.
  • Frituur de eieren goudbruin en krokant. Serveer meteen.

TIP:

Neem eieren die al enkele dagen oud zijn. Verse eieren pellen heel moeilijk.
Ik kook mijn eieren sous-vide. Daarvoor laat ik de eieren in een schuimspaan zakken in water van 90°C en laat ze daar 20 min in garen. Haal de eieren weer uit het water met je schuimspaan en schrik ze in koud water.

Foto Cathy Van de Moortele



Reacties