Witte kool met chorizo gehakt

Foto Cathy Van de Moortele
Ik heb zelf een witte kool gebruikt, die ik zwartgeblakerd had op de Kamado, maar je kan evengoed je witte kool in fijne reepjes schaven en die koken in groentebouillon. Het chorizo gehakt maakt het geheel wat pittiger. Dit is mijn eigen versie van de Poolse golabki.

Wat hebben we nodig:
  • 1/2 witte kool
  • groentebouillon
  • 1 blik Mutti tomatenpulp
  • 4 jeneverbessen
  • 5 peperbollen
  • 2 laurierblaadjes
  • snuif zout
  • 300 gr chorizo gehakt, rul gebakken
Hoe gaan we te werk:
  • Schaaf de kool in fijne repen.
  • Zet de kool op met de bouillon en breng alles aan de kook.
  • Laat de kool garen onder deksel tot ze beetgaar is.
  • Voeg de tomatenpulp, jeneverbessen, peperbollen, laurier en zout toe.
  • Laat de kool verder garen onder deksel tot ze helemaal zacht is.
  • Meng de gare kool met de chorizo.
  • Serveer naar keuze met gekookte aardappelen of rijst.
TIP:

Je kan ook gewoon gehakt gebruiken ipv deze pittige versie.

Reacties