Chorizo gehakt
Foto Cathy Van de Moortele |
Dit is een manier om zelf chorizo gehakt te maken, niet de worst. Heerlijk in Mexicaanse gerechten.
Wat hebben we nodig:
- 500 gr varkensgehakt
- 1 koffielepel cayenne
- 2 eetlepels zacht paprikapoeder
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- een snuifje kaneel
- een snuifje kruidnagelpoeder
- 1/2 koffielepel komijnpoeder
- 1/2 koffielepel zout
- 1 teen look, gepeld en geperst
- 1/4 kopje appelazijn
- 3 eetlepels Bomba tomatenpuree
- Meng het gehakt met alle andere ingrediƫnten.
- Doe dit met je handen en maak het gehakt niet "te vast".
- Laat wat olijfolie warm worden in een grote pan.
- Bak de Mexicaanse chorizo rul.
Gebruik deze Mexicaanse chorizo als vulling voor taco's, enchilada's of als topping voor nacho's.
Deze Mexicaanse chorizo doet het ook zeer goed bovenop refried beans en molletes (Spaanse pitabroodjes).
Reacties