Chorizo gehakt

Foto Cathy Van de Moortele
Koop jij wel eens de gedroogde chorizo worst? Of nog beter, de verse? In mijn regio is het vaak zoeken naar verse chorizo en daar moest ik iets op vinden. Want chorizo is zo lekker en doet het goed in tal van gerechten.
Dit is een manier om zelf chorizo gehakt te maken, niet de worst. Heerlijk in Mexicaanse gerechten.

Wat hebben we nodig:
  • 500 gr varkensgehakt
  • 1 koffielepel cayenne
  • 2 eetlepels zacht paprikapoeder
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • een snuifje kaneel
  • een snuifje kruidnagelpoeder
  • 1/2 koffielepel komijnpoeder
  • 1/2 koffielepel zout
  • 1 teen look, gepeld en geperst
  • 1/4 kopje appelazijn
  • 3 eetlepels Bomba tomatenpuree
Hoe gaan we te werk:
  • Meng het gehakt met alle andere ingrediĆ«nten.
  • Doe dit met je handen en maak het gehakt niet "te vast". 
  • Laat wat olijfolie warm worden in een grote pan.
  • Bak de Mexicaanse chorizo rul.
TIP:

Gebruik deze Mexicaanse chorizo als vulling voor taco's, enchilada's of als topping voor nacho's.
Deze Mexicaanse chorizo doet het ook zeer goed bovenop refried beans en molletes (Spaanse pitabroodjes).

Reacties