Gestoomde bao broodjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 255 gr volle melk
- 30 gr verse gist
- 545 gr patisseriebloem (ik heb SuprĆØme gebruikt)
- 7 gr zout
- 50 gr fijne griessuiker
- 3 gr bakpoeder
- 3 gr natriumbicarbonaat
- 70 gr boter, gesmolten en afgekoeld tot kamertemperatuur
- Doe de melk met de gist in de kom van de Kenwood. Roer goed om de gist op te lossen. Laat 10 min staan.
- Meng de bloem met het zout, de suiker, het bakpoeder en het natriumbicarbonaat.
- Stort deze droge ingrediƫnten op het gistpapje.
- Giet de boter over de bloem en laat de Kenwood het deeg 11 min kneden op lage stand.
- Maak een bal van het soepele deeg. Leg het deeg in een lichtjes ingevette kom en dek af met een deksel.
- Laat het deeg 1u rijzen of tot het in volume verdubbeld is.
- Wrijf je plastic snijplank in met een klein beetje olie.
- Rol het deeg uit op de plank, tot een dikte van 0.5cm.
- Met een koekjesvormpje (diameter 10cm) steek je zoveel mogelijk rondjes uit het deeg.
- Deegrestjes raap je bijeen en meng je weer tot deeg voor nog meer broodjes.
- Vet de bovenkant van de deegrondjes lichtjes in.
- Vouw elk lapje deeg dicht.
- Ga met een deegrol voorzichtig over elke bao.
- Leg de bao broodjes op stukjes bakpapier. Dek af met ingevet plastic folie.
- Laat de broodjes nogmaals 1u rijzen.
- Giet een bodem water in een zware pot en breng dat aan de kook.
- Zet een stoommandje in de pot (het water mag niet door de stoommand komen) en leg er de broodjes in. De broodjes moeten ruimte genoeg hebben om uit te zetten tijdens het stomen.
- Zet het deksel op de pan en stoom de broodjes 5 min of tot ze gaar zijn.
- Laat de broodjes even afkoelen en snij ze dan open.
- Vul de broodjes met jouw favoriete vulling!
Bao broodjes eet je best meteen. Je kan ze niet lang bewaren. Moet dat dan, bewaar ze dan goed afgedekt in de koelkast.
Reacties