Curry van pompoen en koraallinzen

Foto Cathy Van de Moortele
Ik hou van de warmte van de Indische specerijen en het voldane gevoel dat je krijgt van Indiase gerechten. Je wordt er niet alleen warm van, het is echt comfortfood. Een kom zelfgemaakte curry, een dekentje en Netflix. Heerlijk.

Wat hebben we nodig:
  • olijfolie
  • 1 koffielepel zwarte mosterdzaadjes
  • 1 ui, gepeld en gesnipperd
  • 3 tenen look, gepeld en gesnipperd
  • 1 stukje gember, geschild en gesnipperd
  • snuif zout
  • 1 koffielepel kurkuma
  • 1 koffielepel garam masala
  • snuifje cayennepeper
  • 1 grote tomaat, ontpit en in blokjes gesneden
  • 300 gr oranje pompoen, geschild, ontpit en in blokjes gesneden
  • 125 gr koraallinzen (oranje linzen), gewassen
  • 1 blik kokosmelk
  • water 
  • handvol rucola
  • peper
Hoe gaan we te werk:
  • Laat een eetlepel olie warm worden in een zware pot, type Le Creuset.
  • Doe de mosterdzaadjes in de pot, zet een pan op het deksel en laat ze poffen.
  • Voeg de uisnippers toe en laat die glazig worden.
  • Voeg de look en gember toe en roer om. Kruid met zout.
  • Laat de kurkuma, garam masala en het snuifje cayenne meebakken.
  • Schep de tomatenblokjes door de curry.
  • Voeg de pompoenblokjes en koraallinzen toe. Schep om.
  • Giet de kokosmelk bij de curry en voeg water toe tot alles onder staat.
  • Breng aan de kook.
  • Laat de curry onder deksel op een zacht vuur garen, tot de pompoen gaar is.
  • Roer de rucola door de curry.
  • Kruid af met peper en zout.
TIP:

Linzen was je in een kom koud water. Giet ze af door een zeef en doe ze weer in een kom met vers water. Blijf dit proces herhalen tot het water helder is. Linzen die in grote zakken toekomen, zijn nogal stoffig en dit is de beste manier om het stof te verwijderen (zelfde principe bij losse rijst). De linzen of rijst afspoelen in een vergiet is totaal zinloos.
De koraallinzen zullen wegsmelten in de saus. Ze geven diepte aan de saus en zorgen ook voor binding. Linzen hebben een goede voedingswaarde.

Reacties