Mosselen met prei en kamschelpen
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 klontje margarine
- 1 prei, schoongemaakt en in halve ringen gesneden
- peper en zout
- 1 koffielepel venkelzaadjes
- 50 ml witte wijn
- 1 kg super mosselen, schoongemaakt
- 10 kamschelpen, ontdooid
- Laat de margarine warm worden in een grote, zware pot, type Le Creuset.
- Fruit de prei aan. Roer om en laat de prei zacht worden.
- Kruid met peper, zout en venkelzaadjes.
- Blus de prei met de wijn en laat die praktisch uitkoken.
- Voeg de mosselen en de kamschelpen toe en schep om.
- Zet een deksel op de pan en stoom de mosselen gaar op hoog vuur.
- Gooi niet-geopende schelpen onverbidderlijk weg.
Bij mosselen hoort brood. Je kan er de heerlijke mosselsappen mee opdippen.
Reacties