Pompoensoep met steranijs en venkelzaad
Foto Cathy Van de Moortele |
groentjes/vlees kan aanbakken, is meer dan een surplus en het geeft extra smaak aan je soep. Graag fluweelzachte soep of liever met stukjes? Deze soupmaker kan het allemaal en houdt de soep ook warm voor jou!
Wat hebben we nodig:
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, gepeld en gesnipperd
- 2 steranijsjes
- 1 koffielepel venkelzaadjes
- 600 gr oranje pompoenblokjes
- groentebouillon, heet
- peper van de molen
- zout
- culinaire room
- pompoenpitjes
- Doe de olie in de kan van de soupmaker en kies voor de Sauteerfunctie.
- Laat de olie in de kan met het deksel 2 min warm worden.
- Voeg de uien, steranijs en venkel toe en roer om. Zet het deksel weer op de kan en laat de uien 4 min sauteren.
- Verwijder de steranijs.
- Voeg de pompoenblokjes toe en schep om.
- Vul aan met de groentebouillon tot aan de vullijn van 4 pers. Mogelijks heb je niet alle bouillon nodig. Vul aan met heet water als je bouillon te kort hebt.
- Zet het deksel op de kan en kies voor Smooth, zodat je straks een fluweelzachte soep hebt.
- Kruid af met peper en zout.
- Giet de soep in 4 mooie kommen. Werk af met culinaire room en pompoenpitjes.
Geef vers gebakken brood bij de soep. Een brood met pompoenpitten doet het hier uitstekend bij.
Wil je de soep veganistisch? Kies dan voor soja-, haver- of kokosroom.
De venkelzaadjes worden meegemixt. De steranijs gooi je na het fruiten weg. Beiden geven een subtiele smaak aan de soep.
Reacties