Spaghetti pistache en citroen

Foto Cathy Van de Moortele
Hoe eenvoudig lekker een bord pasta kan zijn.

Wat hebben we nodig:
  • verse pasta op basis van 2 eieren en 200 gr pastabloem
  • 3 eetlepels gepelde pistachenoten, grof gehakt
  • zeste van 1 citroen
  • 2 eetlepels citroensap
  • snuifje zout
  • enkele chilivlokjes
  • olijfolie
  • pecorino, geraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Maak het pastadeeg volgens het recept en maak er spaghetti van. Ik gebruik hiervoor de spaghettimaker op mijn Kenwood.
  • Kook de spaghetti beetgaar in ruim, gezouten water.
  • In een hapjespan warm je de pistachenoten met de zeste op. Let er voor op dat de noten niet verbranden.
  • Eens de noten geurig ruiken, voeg je 1 eetlepel citroensap toe.
  • Kruid met zout en chili.
  • Voeg de beetgare pasta toe en schud de pan goed op.
  • Voeg wat extra kookvocht toe om de saus wat gladder te maken.
  • Werk af met de rest van het citroensap.
  • Besprenkel met wat olijfolie, extra pistachenootjes en geraspte pecorino.
  • Schud de pan nog eens goed op, zodat de kaas kan smelten en op die manier een romig sausje maakt.
TIP:

Als je niet houdt van pecorino, kan je ook pana gradano of Parmezaanse kaas gebruiken.

Reacties