Spaghetti pistache en citroen
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- verse pasta op basis van 2 eieren en 200 gr pastabloem
- 3 eetlepels gepelde pistachenoten, grof gehakt
- zeste van 1 citroen
- 2 eetlepels citroensap
- snuifje zout
- enkele chilivlokjes
- olijfolie
- pecorino, geraspt
- Maak het pastadeeg volgens het recept en maak er spaghetti van. Ik gebruik hiervoor de spaghettimaker op mijn Kenwood.
- Kook de spaghetti beetgaar in ruim, gezouten water.
- In een hapjespan warm je de pistachenoten met de zeste op. Let er voor op dat de noten niet verbranden.
- Eens de noten geurig ruiken, voeg je 1 eetlepel citroensap toe.
- Kruid met zout en chili.
- Voeg de beetgare pasta toe en schud de pan goed op.
- Voeg wat extra kookvocht toe om de saus wat gladder te maken.
- Werk af met de rest van het citroensap.
- Besprenkel met wat olijfolie, extra pistachenootjes en geraspte pecorino.
- Schud de pan nog eens goed op, zodat de kaas kan smelten en op die manier een romig sausje maakt.
Als je niet houdt van pecorino, kan je ook pana gradano of Parmezaanse kaas gebruiken.
Reacties