Pasta stroganoff

Foto Cathy Van de Moortele
Heerlijk toch, zo'n gerecht dat je maag verwarmt op een koude dag. Ik heb de pasta zelf gemaakt en versneden tot lange linten, met het mes. De jonge thijm doet het uitstekend in dit gerecht. Ga voor kastanjechampignons ipv de gewone witte, ze hebben zoveel meer smaak. Dit recept is goed voor 4 personen.

Wat hebben we nodig:
  • verse pasta op basis van 2 eieren en 200 gr semola de Cecco
  • olijfolie
  • 1 rode ui, gepeld en gesnipperd
  • 1 teen look, gepeld en gesnipperd
  • 250 gr kastanjechampignons, schoongemaakt en in 4 gesneden
  • enkele takjes jonge thijm, geritst
  • 50 ml witte (of rode) wijn
  • peper van de molen
  • zout
  • 400 gr pure runderaméricain
  • 30 gr bloem
  • 30 gr Bomba tomatenpuree
  • 2 koffielepels mild paprikapoeder
  • enkele druppels Worcestershiresaus
  • 200 ml water, heet
  • 125 gr zure room
Hoe gaan we te werk:
  • Maak de pasta volgens het recept en laat het deeg 30 min rusten.
  • Verwarm wat olie in een grote hapjespan.
  • Fruit de uisnippers glazig en voeg dan de looksnippers toe.
  • Meng de champignons met de uitjes in de pan en bak ze mee. Kruid met thijm.
  • Zet het vuur gerust wat hoger, zodat alle vocht kan verdampen.
  • Blus met de wijn. Laat de wijn praktisch uitkoken.
  • Kruid met peper en zout.
  • Schep de mengeling in een kom en doe wat verse olie in de pan.
  • Bak de américain rul.
  • Kruid met peper en zout.
  • Voeg de bloem, tomatenpuree en het paprikapoeder toe.
  • Roer goed door elkaar en laat even meebakken, zodat de bloemsmaak weg gaat.
  • Kruid met Worcestershiresaus.
  • Giet het hete water bij de saus en laat ze op een lager vuur verder sudderen.
  • Ondertussen maak je de pastalinten. Verdeel het pastadeeg in 4 gelijke delen en rol elk deel uit tot een lang vel.
  • Bestuif de vellen met wat extra semola en laat ze 5 min drogen.
  • Vouw de vellen dicht en nog eens dicht. Met een scherp mes snij je nu door de verschillende lagen gelijke linten. 
  • Schud de linten los en laat ze drogen op een pastadroogrek.
  • Zet een grote pot met ruim, gezouten water op het vuur en breng het aan de kook.
  • Kook de pasta al dente en meng hem onder de saus.
  • Voeg wat pastakookvocht toe, om het omscheppen makkelijker te maken.
  • Roer de zure room door het gerecht en dien op.
TIP:

Je kan ook een mix van boschampignons gebruiken.
Geef een kruidenslaatje bij dit gerecht.

Reacties