Pudding van witte chocolade
Foto Cathy Van de Moortele |
bijvoorbeeld. Deze pudding is verrijkt met vanille en witte chocolade. Warm of koud, kies zelf maar hoe jij hem wilt.
Wat hebben we nodig:
- 150 gr fijne griessuiker
- 30 gr maĆÆzena
- snuifje zout
- merg van 1 vanillestok
- 4 eierdooiers, losgeklopt
- 720 gr volle melk (als je verse melk kan vinden, zoveel te beter)
- 30 gr boerenboter
- 225 gr witte chocoladedruppels
Hoe gaan we te werk:
- Meng de suiker met de maĆÆzena, het zout en de vanille in een grote kookpot.
- Voeg de eierdooiers en melk toe en klop alles goed door elkaar.
- Zet de pot op het vuur en laat hem tot het kookpunt komen.
- Blijf steeds goed roeren met de garde (neem de hoekjes mee), tot de pudding begint te brobbelen.
- Zet de pot van het vuur.
- Roer de boter en de chocolade door de pudding. Blijf roeren tot zowel de boter als de chocolade gesmolten is.
- Spoel een vorm om met koud water en laat hem omgekeerd uitlekken.
- Giet de pudding in de vorm en sluit af met het deksel.
- Laat de pudding afkoelen tot kamertemperatuur en zet hem daarna in de koelkast. Of serveer hem meteen warm.
TIP:
Je kan de witte chocolade uiteraard ook vervangen door melkchocolade. Laat de vanille dan vallen.
Maak de pudding zonder chocolade. Gebruik lichtbruine suiker (cassonade) ipv fijne griessuiker en je hebt een karamelpudding.
Reacties