Romige pompoenspaghetti

Foto Cathy Van de Moortele
Verse spaghetti, een knaloranje pompoen, wat room en verse bouillon. En kaas natuurlijk. Altijd kaas.

Wat hebben we nodig:
  • verse pasta op basis van 2 eieren en 200 gr semola de Cecco
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 350 gr oranje pompoen, geschild en in blokjes gesneden
  • 3 blaadjes salie, gesnipperd
  • 120 gr room
  • 120 gr kalfsbouillon
  • peper van de molen
  • zout
  • 100 gr cheddar, geraspt
  • 40 gr Parmezaanse kaas, geraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Maak de pasta volgens het recept. 
  • Laat het pastadeeg 30 min rusten in een plastic zakje.
  • Verwerk het pastadeeg tot spaghetti en laat die even drogen op een pastadroogrek.
  • Laat de olijfolie smelten in een hapjespan.
  • Fruit de uisnippers aan en laat ze lichtjes kleuren.
  • Voeg de pompoenblokjes en salie toe.
  • Laat de pompoen even meebakken tot hij lichtjes gekaramelliseerd is.
  • Voeg de room en bouillon toe en warm even goed door.
  • Zet het deksel op de pan en zet het vuur op medium.
  • Laat de pompoen goed zacht worden.
  • Breng de pompoen over in de kan van de blender en mix glad.
  • Kruid met peper en zout.
  • Giet de pompoenpuree terug in de hapjespan.
  • Zet een grote pot met ruim, gezouten water op een hoog vuur.
  • Kook de spaghetti al dente.
  • Schep de pasta over in de hapjespan met de pompoenpuree en voeg ook wat pastakookvocht toe om het mengen makkelijker te maken. De saus wordt er ook nog eens romiger van.
  • Werk af met de 2 kazen en laat die goed wegsmelten.
TIP:

Dien meteen op.

Reacties