Couscous met zuiderse groenten en merguez
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 1 eetlepel komijnpoeder
- 1 koffielepel korianderpoeder
- snuif peper
- snuif zout
- snuifje cayenne
- 1 ui, gepeld en in grove brunoise gesneden
- 1 groene, 1 gele en 1 rode paprika, ontpit en in grove brunoise gesneden
- 1/2 aubergine, in grove brunoise gesneden
- 1/2 courgette, in grove brunoise gesneden
- 1/4 patisson, ontpit en in grove brunoise gesneden
- 1 zoete aardappel, geschild en in grove brunoise gesneden
- 1 blik Mutti tomatenblokjes
- 8 lamsmerguez
- 500 ml groentebouillon
- 2 zakjes couscous
- verse platte peterselie, grof gesnipperd
- Laat wat olijfolie goed warm worden in een zware pot, type Le Creuset.
- Voeg de kruiden toe en laat die even meebakken, zodat ze hun smaak kunnen afgeven aan de olie.
- Fruit alle groentjes kort aan en overgiet dan met de tomatenblokjes.
- Breng aan de kook, zet een deksel op de pan en laat de groentjes dan zachtjes pruttelen tot ze gaar zijn.
- Laat nog wat olie warm worden in een braadpannetje.
- Kleur de merguez aan alle kanten. Veel baktijd hebben ze niet nodig.
- Zet een pannetje met bouillon op het vuur en breng dat aan de kook.
- Leg de zakjes couscous in de hete bouillon en draai het vuur uit.
- Laat de couscous zoveel mogelijk vocht opnemen. Eens de zakjes mooi bol staan, is de couscous klaar.
- Knip de zakjes open en roer de couscous los met een vork. Voeg eventueel een klontje boter toe.
- Doe de couscous in een grote kom.
- Schep de zuiderse groenten over de couscous en leg er de merguez bij.
- Strooi de peterselie over het gerecht en lepel het vrijgekomen merguez-vet over de couscous.
Je kan uiteraard ook losse couscous kopen. Overgiet die met hete bouillon, dek af met een deksel en laat 5 min staan.
Reacties