Ragoût van lamsgehakt

Foto Cathy Van de Moortele
Stoofpotjes zijn het lekkerst daags nadien, nog eens opgewarmd. Dat is niet anders met deze lamsragoût. Ik had nog lamsgehakt over van de köfte die we klaar gemaakt hadden op de BBQ en dat was ideaal voor deze ragoût.

Wat hebben we nodig:
  • olijfolie
  • 650 gr lamsgehakt
  • rode chilivlokjes
  • 1 eetlepel koriander
  • 1 koffielepel komijn
  • 2 koffielepels rode wijnazijn
  • 1 teen look, gepeld en geperst
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 stelen selder, in fijne brunoise gesneden
  • 1 rode paprika, in fijne brunoise gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 300 ml lamsbouillon, heet
  • 400 gr fava bonen (foul moudammas), gespoeld en uitgelekt
  • verse koriander, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Laat wat olie goed warm worden in een zware pot, type Le Creuset.
  • Bak het gehakt rul.
  • Voeg de chili, komijn en koriander toe en laat deze specerijen even meebakken.
  • Meng de suiker en wijnazijn onder het vlees en schep goed om.
  • Voeg de look, ui, selder en paprika toe en laat deze groentjes wat zachter worden.
  • Overgiet met de tomatenblokjes en de bouillon.
  • Laat de saus een uurtje trekken op een laag vuur, onder deksel.
  • Voeg de bonen toe en warm nog even goed door.
  • Werk af met verse koriander.
  • Serveer deze ragoût met couscous of krokant brood.
TIP:

De foul moudammas zijn een soort donkerbruine bonen met een streepje er in. Het zijn fava bonen en je vindt ze in Turkse of Indische winkels. Heel voedzaam!

Reacties