Spinazie spaghetti
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 eieren
- 200 gr semola de Cecco (pastabloem)
- 20 gr spinaziepoeder
- scheutje warm water
- Klop de eieren los in de keukenrobot.
- Meng de semola met het spinaziepoeder.
- Voeg deze droge ingrediƫnten toe aan de eieren en meng tot een homogene massa.
- Voeg wat warm water toe (1 eetlepel zou zeker moeten volstaan, het deeg mag niet te nat zijn) als dat nodig moest blijken.
- Breng het deeg samen tot een afgeplatte bol en wikkel dat in plastic folie (ik gebruik een diepvrieszakje, dat altijd in mijn lade ligt als pastadeegzakje).
- Laat het deeg 30 min rusten.
- Verdeel het deeg in 3 delen.
- Gebruik Ć©Ć©n deel en laat de andere in het zakje zitten, zodat het deeg niet uitdroogt.
- Bestuif je werkblad met semola.
Foto Cathy Van de Moortele - Rol het deeg uit, zodat het wat dunner is.
- Rol het deeg uit met je lasagnemaker tot pastavellen. Ik rol het deeg uit tem stand 6.
- Vouw dubbel en rol opnieuw uit tot op stand 6. Het deeg zal nu heel mooi homogeen en uniform van kleur zijn.
- Snij de vellen af op 30 cm en hergebruik de resten deeg.
- Bestuif de vellen met extra semola en laat ze 10 min drogen.
- Verwissel de lasagnemaker voor de spaghettimaker.
- Rol elk vel uit tot spaghetti.
- Bestuif met extra semola en laat de pasta volledig drogen op een droogrek of gebruik hem meteen.
Je kan je pasta ook kleuren met andere groentepoeders zoals rode bietpoeder of moringapoeder.
Verse pasta hoeft niet zo lang te koken als gedroogde pasta uit de winkel. Proeven is de boodschap!
Je kan je zelfgemaakte pasta ook makkelijk invriezen. Bestuif een bakplaat met wat semola, leg daar je verse pasta op (die je al wat laten drogen hebt) en vries die in. Eens bevroren, breng je ze over in diepvrieszakken. Zo kan je uithalen wat je nodig hebt.
Per persoon gebruik je 1 ei (50 gr) en 100 gr semola. Weeg je eieren dus af, want niet elk ei weegt 50 gr. Je hebt dus altijd 2x zoveel bloem als ei nodig.
Reacties