Chocolate chip muffins
Foto L. Joos |
Wat hebben we nodig:
- 375 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
- 18 gr bakpoeder
- 4 gr zout
- 1 koffielepel vanillemerg
- 2 eieren
- 60 gr zure room
- 175 gr fijne griessuiker
- 240 gr halfvolle melk
- 80 gr neutrale olie
- 60 gr boter, gesmolten en afgekoeld
- 275 gr chocolate chips
- kaneelsuiker
- Verwarm de oven voor op 220°C en zet bakplaten klaar, met daarop 12 grote muffinvormen. Bekleed de vormen met muffinpapiertjes.
- Zeef de bloem met het bakpoeder en zout in een grote kom.
- Meng het vanillemerg onder deze droge ingrediënten.
- Klop de eieren op met de zure room en voeg de suiker er in deeltjes aan toe.
- Klop goed na elke toevoeging.
- Voeg de melk, olie en afgekoelde boter toe en meng een laatste keer.
- Spatel de droge ingrediënten door de natte, tot ze net gemengd zijn.
- Roer 240 gr van de chocolate chips door het beslag. Zet de rest van de chocolade apart voor de afwerking.
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de 12 vormen. Het beslag zal tot net onder de rand komen.
- Strooi de rest van de chocolate chips over de bovenkanten van de muffins en bestrooi met kaneelsuiker.
- Bak de muffins 5 min op 220°C en schroef de temperatuur dan terug naar 175°C.
- Laat de muffins nog 25 min verder bakken, tot ze mooi gekleurd en gaar zijn.
- Draai de silicone muffinvormen om. De muffins zullen er zo uitvallen.
- Laat de muffins in de papieren vormpjes volledig afkoelen op roosters.
Ik gebruik de silicone Multiflexvormen van Tupperware om mijn muffins te bakken. Ze hebben net het gepaste formaat.
Hou je niet van kaneelsuiker? Vervang ze dan door grove suikerkristallen.
Muffins kan je heel goed invriezen. Bewaar ze in de diepvries in Tupperware dozen. Plaats een bevroren muffin in de microgolfoven en warm hem op gedurende 30 sec: het lijkt wel of hij net uit de oven komt!
Het bakpoeder zorgt voor mooie hoge muffins.
Reacties