Soep van... augurk!

Foto Cathy Van de Moortele
Dit moet echt de makkelijkste soep ooit zijn. Het augurkenseizoen is volop bezig en je weet niet wat je met al die augurken moet aanvangen. Je kan ze uiteraard inleggen, maar soms zijn ze al te groot en wil je er liever iets anders mee doen. Tenslotte wil je niet elke dag zoetzure augurken op tafel?

Wat hebben we nodig:
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gepeld en grof gesnipperd
  • 1 teen look, gepeld en geplet
  • 700 gr augurken, grof gehakt
  • 1 l kippenbouillon, heet
  • peper en zout
  • culinaire room (facultatief)
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de olie gedurende 1 min warm worden in de kan van de Total Control Soupmaker. Kies hiervoor de sauteerfunctie. 
  • Voeg de uien en de look toe, zet het deksel weer op de kan en sauteer opnieuw 1 min.
  • Roer goed om, voeg de augurken toe en overgiet met de bouillon.
  • Kies voor 4 porties en de smooth setting en laat de soupmaker maar zijn gang gaan.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Giet de soep in 4 diepe kommen en werk af met wat culinaire room, extra peper en een drizzle olijfolie.
TIP:

Wees voorzichtig als je augurken plukt. In tegenstelling tot de komkommer, heeft de schil van de augurk venijnige stekels. Met dikke handschoenen of een handdoek, veeg je even over de augurk en je hebt nergens meer last van.
Je hoeft de augurk niet te schillen.

Reacties