Bretoense galetjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 ei + 1 eierdooier
- 130 gr fijne griessuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 125 gr boerenboter
- 200 gr patisseriebloem
- snuifje zout
- 5 gr bakpoeder
- Verwarm de oven voor op 225°.
- Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
- Klop het ei met de dooier los en klop de suiker, vanillesuiker en boter erdoor tot je een homogene massa bekomt.
- Meng de bloem met het zout en het bakpoeder. Gebruik hiervoor een garde.
- Meng de droge ingrediënten kort door de natte tot er geen bloem meer te zien is.
- Meng niet langer dan nodig.
- Wikkel het deeg in plastic folie en laat het 15 min rusten in de koelkast.
- Bestuif je werkblad lichtjes met bloem.
- Rol de helft van het deeg uit tot de gewenste dikte (maak de koekjes niet te dun, anders verbranden ze snel). De rest van het deeg leg je nog even terug in de koelkast.
- Met een vormpje steek je de koekjes uit.
- Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze 9 min of tot ze goudbruin zijn.
- Laat de koekjes helemaal afkoelen op een rooster.
- Doe hetzelfde met de rest van het deeg.
Bewaar de koekjes in een blikken trommel, zodat ze mooi krokant blijven.
Reacties