Oosterse edamame boontjes

Foto Cathy Van de Moortele
Serveer deze boontjes eens bij de borrel, je gasten zullen blij verrast zijn. Ik koop ze diepgevroren. Zo heb je altijd een hapje achter de hand voor onverwachte bezoekers.

Wat hebben we nodig:
  • 2 handenvol diepgevroren edamame boontjes
  • 60 ml neutrale olie
  • 1 koffielepel getoaste sesamolie
  • 1 koffielepel cayennepeper
  • 1 teen look, gepeld en geperst
  • 1 koffielepel uienpoeder
  • 1 koffielepel sojasaus
Hoe gaan we te werk:
  • Stoom de edamame boontjes in enkele minuten gaar in een stoommandje boven heet water. 
  • Laat de boontjes 5 min afkoelen.
  • Meng alle andere ingrediënten tot een dressing.
  • Giet de dressing over de sojaboontjes.
  • Geniet!
TIP:

Zet de kom met Oosterse edamame boontjes op tafel. Duw de boontjes uit hun peulen recht in je mond.
Verkruimel nog wat vlokjes zeezout over de boontjes.
Ik durf de boontjes ook wel op de Kamado klaar te maken. De gerookte smaak geeft nog een extraatje. Gewoon in een pannetje, op een rooster.

Reacties