Scampiburgers

Foto Cathy Van de Moortele
Niet zo gekend bij ons, waar we nu meteen verandering gaan in brengen. Scampi kan je op zoveel verschillende manieren bereiden. Als burger blijven ze heel sappig en gecombineerd met een zoetzure Thaïse chilisaus, zal je zeker scoren.
Vergeet niet om je gratis zakje scampi mee te bestellen, wanneer je een bestelling plaatst bij Gambas@Home. Dan heb je meteen gepelde scampi in huis om deze burgers te maken. Nog tem 30/9/2019 geldt de promocode HHFREE als je het zakje scampi ook in je winkelwagentje legt.

Wat hebben we nodig:
  • 450 gr scampi, ontdooid, gepeld en van het darmkanaal ontdaan
  • 50 gr panko
  • 50 gr groene of witte selderstelen, in fijne brunoise gesneden
  • 1 kleine rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • verse koriander, gesnipperd
  • 3 koffielepels citroensap
  • 2 koffielepels vissaus
  • 2 koffielepels Thaïse zoete chilisaus
  • 1 stukje gember, geschild en geraspt
  • 1/2 Spaans pepertje, ontpit en fijngesnipperd
  • 2 eieren, geklutst
  • 2 tenen look, gepeld en gesnipperd
  • extra panko
  • 2 eetlepels olijfolie
Hoe gaan we te werk:
  • Dep de scampi droog en hak ze grof. Je wilt nog stukjes scampi in je burgers.
  • Meng de gehakte scampi met de panko, de selder, ui, koriander, het citroensap, de vissaus, chilisaus, gember, Spaans pepertje, eieren en look.
  • Vorm 8 burgers (75 gr per stuk) van dit mengsel.
  • Haal ze nog even door extra panko.
  • Laat de burgertjes 30 min opstijven in de koelkast.
  • Laat één eetlepel olie goed warm worden in een antikleefpan. Bak 4 burgers tegelijk mooi bruin aan beide kanten.
  • Doe hetzelfde met de resterende 4. Voorzie 2 burgers per persoon.
  • Serveer met een frisse salade.
TIP:

Als je de burgers kleiner maakt, kan je ze als voorgerecht serveren of bij het aperitief.
Hou je niet van koriander? Gebruik dan platte peterselie.

Reacties