Fusilli
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Maak eerst het pastadeeg en geef het de tijd om te rusten.
Wat hebben we nodig:
- 200 gr pastabloem semola de Cecco
- snuifje zout
- 1 koffielepel kurkuma (optioneel - voor een gelere pasta)
- 2 eieren, losgeklopt
- Doe de pastabloem in een kom en meng met het zout en de kurkuma, als je die gebruikt.
- Maak een kuiltje in het midden en giet er de eieren in.
- Met een vork voeg je telkens wat bloem toe aan de eieren en je gaat door tot de ingrediënten gemengd zijn.
- Stort de massa nu uit op je houten werkblad en kneed tot een soepel maar stevig deeg.
- Wikkel het deeg in plastic folie en laat het 30 min rusten.
- Snij plakken van het deeg en snij die plakken in smalle repen.
- Rol de repen uit tot smalle, lange worstjes.
- Snij de worstjes in stukjes van 5 cm.
- Leg een worstje diagonaal voor je en leg het staafje er horizontaal op.
- Rol het staafje naar boven toe, zodat het pastadeeg zich rond het staafje hecht.
- Schuif de fusilli voorzichtig van het staafje.
- Laat de pasta zeker 4u drogen op een pastadroogrek, zodat het zijn vorm niet verliest tijdens het koken.
- Kook de pasta al dente in ruim, gezouten water.
- Serveer met marinarasaus.
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Je kan ook een extra eierdooier toevoegen aan het pastadeeg om een mooie gele kleur te bekomen. Zorg dat je 2x zoveel bloem gebruikt als je eiermassa hebt: afwegen dus.
De pasta droog ik op een plat pastadroogrek. Het ziet er een beetje uit als een vliegenraam op pootjes en ik heb het gekocht bij Tompress.
Reacties
Thanks, ben een fan van je blog
Walter