Pizza bianca met ovengeroosterde look
Foto Cathy Van de Moortele |
Nijp de geroosterde look uit de papieren velletjes en gebruik deze heerlijkheid als basis voor een wow-pizza!
Wat hebben we nodig:
- 1 portie pizzadeeg
- semolina
- 1 bol ovengeroosterde look
- 60 gr mozzarella cucina, geraspt
- 20 gr Parmiggiano Reggiano, geraspt
- 8 dunne plakjes brie
- verse rozemarijn
- opgelegde rode ui
- Zet een pizzasteen in de oven en verwarm de oven voor op 260°C.
- Maak het pizzadeeg volgens het recept.
- Duw het deeg uit tot een grote cirkel. Het hoeft niet perfect te zijn, het is tenslotte homemade pizza.
- Strooi wat semolina op een houten plank en leg daar het deeg op.
- Duw de geroosterde look ui de papieren velletjes en verdeel die over het deeg met je vingers.
- Strooi geraspte mozzarella van buiten naar binnen.
- Strooi Parmezaanse kaas van buiten naar binnen.
- Beleg met de plakjes brie.
- Haal de naaldjes van de rozemarijn en hak ze fijn. Strooi de rozemarijn over de pizza.
- Schuif de pizza op de pizzasteen en bak de pizza 8 - 10 min of tot je kwijlend voor de oven gaat zitten.
- Laat de pizza even afkoelen, beleg met rode ui en snij hem in parten.
Foto Cathy Van de Moortele |
Om look te roosteren, gebruik ik een keramisch bakje met daarop een koepeltje. Heb je zo geen lookvorm, leg de bollen look dan in een aluminium bakje en dek af met aluminiumfolie.
Wees niet bang om een grote hoeveelheid pizzadeeg te maken. Je vriest het deeg in per portie en nadien zal je blij zijn dat je altijd pizzadeeg in huis hebt.
Semolina is een grovere versie van de gekende semola die je gebruikt om pasta van te maken. Als je geen semolina hebt, kan je ook maïsmeel of paneermeel gebruiken.
Reacties