Ronde courgette

Foto Cathy Van de Moortele
Zo schattig, die ronde courgettes! Ik heb ze geplukt toen ze nog behoorlijk jong waren. In het naar huis keren, heb ik nog wat verse boerenworst opgehaald, omdat ik dat graag gebruik als gehakt in een vulling. Je nijpt het rauwe gehakt uit de darm en bakt het rul in de pan, voor je al het andere lekkers er aan toevoegt. Eens de courgetten uitgehold en opgevuld zijn, gaan ze de oven in en hoef jij enkel nog te wachten tot de geur uit de keuken jou uit je roes haalt.
Deze zapallito zomerpompoen houdt het midden tussen een pompoen en een courgette. Het vruchtvlees is niet echt eetbaar, vandaar dat hij uitermate geschikt is om op te vullen.
Smakelijk!

Wat hebben we nodig:
  • 2 ronde courgetten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 boerenworsten
  • 1 kleine ui, gepeld en gesnipperd
  • peper van de molen
  • zout
  • 6 basilicumblaadjes, gescheurd
  • 200 gr kerstomaatjes, gesneden
  • 125 gr ricotta
  • 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Zet een ovenschaal klaar, waar de courgetten net in passen en vet die lichtjes in met wat olie.
  • Snij de kapjes van de courgetten en snij de onderkant voorzichtig vlak (zo kan de courgette mooi rechtop blijven staan in de ovenschaal).
  • Hol de courgetten uit met een lepel en geef het vruchtvlees aan de kippen.
  • Besprenkel de binnenkant van de courgetten met wat olijfolie. Kruid met peper en zout.
  • Verwarm een grote pan op het vuur en doe er de olijfolie in.
  • Nijp het gehakt uit de worsten en bak het rul in de pan.
  • Eens het gehakt mooi gekleurd is, voeg je de gesnipperde ui toe.
  • Bak de ui mee.
  • Kruid met peper, zout en basilicum.
  • Voeg de tomaatjes toe en laat ze meegaren.
  • Meng de ricotta en Parmezaanse kaas door het gehakt en vul hier de courgetten mee op.
  • Zet de courgetten in de ovenschaal, zet de kapjes er naast en laat ze 30 min bakken.
TIP:

Lekker met pasta in marinarasaus.

Reacties