Peperonata
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, gepeld en in halve ringen gesneden
- 4 kleuren paprika, schoongemaakt en in reepjes gesneden
- peper van de molen
- zout
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 blaadjes laurier
- 1 takje thijm
- Laat de olie warm worden in een zware pot, type Le Creuset.
- Laat de uiringen zacht worden. Neem hier je tijd voor. Ze mogen lichtjes kleuren, maar niet bruin worden.
- Voeg de paprikareepjes toe en laat die 10 min mee garen. Roer af en toe.
- Kruid met peper en zout.
- Overgiet met de tomatenblokjes en breng aan de kook.
- Verminder het vuur en voeg de laurier en thijm toe.
- Dek af en laat de peperonata zacht worden op een medium vuur.
Maak de peperonata gerust daags voordien.
Lekker bij de BBQ!
Reacties