Peperonata

Foto Cathy Van de Moortele
Je vindt ze in alle kleurtjes, nu zelfs ook in het zwart! Ik heb gekozen voor geel, oranje, rood en groen. Deze peperonata doet het prima bij brochetten, bij couscous of over pasta. Wat wil jij er mee gaan doen?

Wat hebben we nodig:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gepeld en in halve ringen gesneden
  • 4 kleuren paprika, schoongemaakt en in reepjes gesneden
  • peper van de molen
  • zout
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 takje thijm
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de olie warm worden in een zware pot, type Le Creuset.
  • Laat de uiringen zacht worden. Neem hier je tijd voor. Ze mogen lichtjes kleuren, maar niet bruin worden.
  • Voeg de paprikareepjes toe en laat die 10 min mee garen. Roer af en toe.
  • Kruid met peper en zout.
  • Overgiet met de tomatenblokjes en breng aan de kook.
  • Verminder het vuur en voeg de laurier en thijm toe.
  • Dek af en laat de peperonata zacht worden op een medium vuur.
TIP:

Maak de peperonata gerust daags voordien.
Lekker bij de BBQ!

Reacties