Gepekelde kerstomaatjes.

Foto Cathy Van de Moortele
De struiken hangen zwaar door, boordevol mini gele kerstomaatjes. Tijd om te oogsten dus en deze tomaatjes te pekelen. Hou opengebarsten tomaatjes voor saus en kies de gave exemplaren om op te leggen met azijn.

Wat hebben we nodig:
  • mini kerstomaatjes
  • 2 koffielepels gedroogde dille
  • 2 tenen look, gepeld
  • 225 gr witte (wijn)azijn
  • 230 gr water
  • 15 gr zout
  • 10 gr fijne griessuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Spoel de tomaatjes goed en hou gekneusde en gebarsten tomaatjes voor saus.
  • Verwijder de kroontjes.
  • Vul schone bokalen met de tomaatjes tot bijna bovenaan.
  • Voeg de dille en look toe.
  • Meng de azijn met het water, zout en de suiker, tot het zout en de suiker helemaal opgelost zijn.
  • Overgiet de tomaatjes met deze pekel.
  • Schroef de deksels op de bokalen en laat ze 4 - 8u op kamertemperatuur staan.
  • Bewaar in de koelkast.
TIP:

Gebruik deze tomaatjes in salades, op pizza, in pastagerechten, bij het aperitief.

Reacties