Orechiette met broccoli

Foto Cathy Van de Moortele
Blij verrast door de producten van Violife: de vervanger voor creamcheese kan zowel warm als koud gebruikt worden. Ik heb hem gebruikt als basis voor deze romige saus. Nadien afgewerkt met de Prosociano, de vervanger voor Parmezaanse kaas. Eerlijk? Het was megalekker!

Wat hebben we nodig:
  • 2 tenen look, gepeld en grof gehakt
  • 1 vlootje (200 gr) Violife creamcheese (vegan)
  • 180 gr ongezoete amandelmelk
  • 20 gr Violife Prosociano, geraspt (vegan)
  • peper van de molen
  • zout
  • verse bladpeterselie, gesnipperd
  • sap van 1/2 citroen
  • 250 gr orechiette
  • 1 eetlepel olijfolie
  • enkele chilivlokjes
  • 2 tenen look, ongepeld en geplet
  • 1 broccoli, in roosjes verdeeld
  • zeste van 1/2 citroen
Hoe gaan we te werk:
  • We maken eerst de saus: doe de look, creamcheese, amandelmelk, Prosociano in een blender en mix glad. Kruid met peper en zout. Voeg de peterselie en het citroensap toe.
  • Kook de orechiette beetgaar in ruim, gezouten water. Kook hem 2 min langer dan op de verpakking staat.
  • In een grote hapjespan laat je de olie warm worden.
  • Voeg de chili en look toe aan de olie en laat die even trekken, vooraleer je er de broccoliroosjes in roerbakt.
  • Giet de witte saus bij de broccoli en warm goed door.
  • Giet de pasta af en hou wat pastakookvocht apart.
  • Meng de orechiette onder de saus en voeg eventueel wat pastakookvocht toe.
  • Werk af met citroenzeste en een extra draai van de pepermolen.
TIP:

Als de saus niet dik genoeg is, los dan wat maïzena op in koude amandelmelk en voeg die toe aan de saus.

Reacties