Zoetzure balletjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 450 gr gemengd gehakt (varken/kalf)
- 1 ei
- 1 eetlepel maïzena
- 2 eetlepels paneermeel
- 1/4 ui, gepeld en heel fijn gesnipperd of geraspt
- peper en zout
- 2 koffielepels sojasaus
- 1 eetlepel kokosolie
- 6 eetlepels azijn
- 5 eetlepels maïzena
- 150 gr fijne griessuiker
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 rode paprika, in stukjes gesneden
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe het gehakt in een kom en meng met het ei, de maïzena, het paneermeel, de uitjes.
- Kruid met peper, zout en sojasaus.
- Doe wat kokosolie in een grote, zware pan, type Le Creuset en laat die goed warm worden.
- Met licht vochtige handen maak je kleine balletjes van het gehakt.
- Bak de balletjes bruin aan alle zijden, zonder ze al te garen.
- In een steelpannetje klop je de azijn los met de maïzena.
- Voeg de suiker en sojasaus toe en meng goed.
- Zet het pannetje op het vuur en klop goed met een garde, zodat er geen klontertjes ontstaan.
- Doe de balletjes in een ovenvaste kom met deksel en verdeel er de paprikastukjes over.
- Giet de warme saus over de balletjes en zet het deksel op de pot.
- Zet de pot in de warme oven en verlaag de temperatuur naar 160°C.
- Laat de balletjes 1u bakken.
- Voeg de ananas met de siroop toe en schep om.
- Laat nog 10 min in de oven staan.
- Serveer met panda rijst.
Ik gebruik liefst rode paprika's in dit gerecht.
Reacties