Chimichurri

Foto Cathy Van de Moortele
De naam alleen al! Je zit meteen in Argentinië, het land bij uitstek voor lekkere steaks en vleesgerechten. Deze saus is zo vers en zit boordevol smaak, dat je er graag meteen aan begint. Laat de saus zeker 2u trekken in de koelkast voor je hem gebruikt.

Wat hebben we nodig:
  • 1/2 bussel platte peterselie
  • 2 tenen look, gepeld en grof gehakt
  • 2 koffielepels gedroogde oregano
  • 100 gr olijfolie
  • peper en zout
  • enkele chilivlokjes
  • scheutje balsamico
Hoe gaan we te werk:
  • Hak de peterselie fijn met de look en de oregano in de keukenrobot.
  • Breng de kruidenmengeling over in een kom en voeg er de olijfolie aan toe.
  • Kruid met peper van de molen, grof zout en chili.
  • Verfijn de chimichurri met balsamico.
TIP:

Marineer je steak in deze groene kruidensaus of lepel hem over je gegrilde steak op het moment dat je aan tafel gaat.
Ook lekker met gegrilde octopus of gamba's.

Foto Cathy Van de Moortele

Reacties