Gebraden fazant
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- boerenboter
- olijfolie
- 1 fazant
- peper van de molen
- grof zout
- Verwarm de oven voor op 190°C heteluchtoven.
- Laat wat boter en olie smelten in een zware pan, type Le Creuset.
- Kruid de fazant rondom met peper en zout. Vergeet ook de binnenkant niet.
- Bak de fazant aan alle kanten mooi bruin in de pan zonder hem te garen.
- Schuif de fazant in de oven.
- Bak de fazant 15 min en haal hem uit de oven.
- Verlaag de temperatuur naar 175°C. Laat gerust de oven een beetje openstaan, om hem sneller te laten afkoelen.
- Smeer wat extra boter over de fazant.
- Stop een digitale thermometer in de fazant en schuif ze weer in de oven. Stel de thermometer in op 68°C.
- Laat de fazant rustig braden.
Foto Cathy Van de Moortele - Haal de fazant uit de oven wanneer de kerntemperatuur bereikt is. (Reken hier ongeveer 1u voor.)
- Dek losjes af met aluminiumfolie en hou de vogel warm.
- Laat de fazant 15 - 30 min rusten, zodat het vlees tot rust kan komen en de sappen zich weer goed kunnen verdelen.
Lekker met een dubbelgebakken aardappelen, kastanjechampignons, boontjes in spek, gewokte groentjes...
Reacties