Pizza spinazie artisjok
Foto Cathy Van de Moortele |
De pizzafunctie zorgt voor hete lucht met als extraatje onderwarmte, zodat je bodem mooi krokant wordt terwijl de bovenkant van je pizza heerlijk smeuïg blijft.
Wat hebben we nodig:
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teen look, gepeld en in plakjes gesneden
- 100 gr jonge spinazie, gewassen en gedroogd
- peper en zout
- 1 eetlepel maïsmeel of paneermeel
- pizzabloem om te strooien
- 1 portie pizzadeeg ( = 1/4 recept)
- 2 - 3 eetlepels pizzasaus
- 100 gr mozzarella, geraspt
- 30 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- 100 gr mozzarella cucina, in plakjes gesneden
- 100 gr artisjok (bokaal), uitgelekt en gehalveerd
- 1 koffielepel pizzakruiden
- enkele chilivlokjes
- extra olijfolie
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 250°C en zet ook de pizzafunctie aan. Voorzie in het midden van de oven een rooster met daaronder een druipplaat.
- Zet een antikleefpan op het vuur en laat de olie goed warm worden.
- Fruit de look aan tot hij lichtjes gekleurd is.
- Voeg de spinazie toe en laat die kort slinken. Kruid met peper en zout.
- Zet de pan van het vuur.
- Strooi wat maïsmeel op je pizzaschep.
- Strooi pizzabloem (ik heb Bisco gebruikt) op je werkblad en duw je deeg uit tot de juiste grootte.
- Leg het deeg op de pizzaschep.
- Besmeer het deeg met de pizzasaus en laat de randen vrij.
- Strooi de geraspte mozzarella van buiten naar binnen over de saus.
- Strooi ook de Parmezaanse kaas over de saus.
- Verdeel de plakjes mozzarella en de stukjes artisjok over de pizza.
- Werk af met de gesauteerde spinazie.
- Kruid met pizzakruiden en chilivlokjes voor extra pit.
- Besprenkel de pizza met wat extra olijfolie.
- Schuif de pizza op je ovenrooster en bak hem krokant in 8 min.
TIP:
Heb je geen pizzafunctie op je oven? Laat dan een pizzasteen mee opwarmen.
Maak pizzasaus volgens het recept en vries die in ijsblokbakjes in. Zo heb je altijd pizzasaus voorradig.
Reacties