Witte truffels

Foto Cathy Van de Moortele
Ik doe heel vaak inspiratie op via social media zoals Instagram of YouTube. Deze witte truffels zag ik bij Kenwood Belgium en ik wist meteen dat ik ze zou maken. Ik had ook alles in huis, wat dacht je? Het recept heb ik wat aangepast naar eigen inzichten. Leuke traktatie voor bij de koffie.

Wat hebben we nodig:
  • 75 gr witte chocolade callets Callebaut
  • 75 ml slagroom
  • 50 gr hazelnootpoeder
  • 50 gr amandelpoeder
  • 15 gr kokospoeder
  • 10 gr bloemsuiker
  • extra blanke hazelnoten of amandelen
  • 15 gr kokospoeder
  • 10 gr bloemsuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de callets in een kommetje.
  • Verhit de room tot hij zeer warm is en giet hem over de callets.
  • Wacht even voor je de room mengt met de chocolade.
  • Meng ondertussen het hazelnootpoeder met het amandel- en kokospoeder en de bloemsuiker.
  • Roer de chocolade en room door elkaar en giet deze gesmolten chocolade over het notenmengsel.
  • Laat dit mengsel afgedekt 2u opstijven in de koelkast.
  • Rol kleine balletjes van de vulling en stop in elk balletje een hazelnoot of een amandel.
  • Rol de balletjes door een mengeling van kokospoeder en bloemsuiker.
  • Leg de balletjes in kleine papieren pralinevormpjes en laat ze afgedekt een nachtje in de koeling staan.
  • Bewaar koel.
TIP:

Amandel- en hazelnootpoeder maak je zelf door de noten heel fijn te malen in een keukenrobot.
Maak de truffels met hazelnoot rond en die met amandel eerder langwerpig.

Reacties