Witte truffels
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 75 gr witte chocolade callets Callebaut
- 75 ml slagroom
- 50 gr hazelnootpoeder
- 50 gr amandelpoeder
- 15 gr kokospoeder
- 10 gr bloemsuiker
- extra blanke hazelnoten of amandelen
- 15 gr kokospoeder
- 10 gr bloemsuiker
- Doe de callets in een kommetje.
- Verhit de room tot hij zeer warm is en giet hem over de callets.
- Wacht even voor je de room mengt met de chocolade.
- Meng ondertussen het hazelnootpoeder met het amandel- en kokospoeder en de bloemsuiker.
- Roer de chocolade en room door elkaar en giet deze gesmolten chocolade over het notenmengsel.
- Laat dit mengsel afgedekt 2u opstijven in de koelkast.
- Rol kleine balletjes van de vulling en stop in elk balletje een hazelnoot of een amandel.
- Rol de balletjes door een mengeling van kokospoeder en bloemsuiker.
- Leg de balletjes in kleine papieren pralinevormpjes en laat ze afgedekt een nachtje in de koeling staan.
- Bewaar koel.
Amandel- en hazelnootpoeder maak je zelf door de noten heel fijn te malen in een keukenrobot.
Maak de truffels met hazelnoot rond en die met amandel eerder langwerpig.
Reacties