Bananen chocolade muffins
Foto Cathy Van de Moortele |
Gooi die overrijpe bananen niet weg, maar verwerk ze tot deze heerlijke muffins.
Wat hebben we nodig:
- 100 gr fijne griessuiker
- 120 gr boerenboter, gesmolten en afgekoeld
- 120 gr ei (3 middelgrote eieren)
- 215 gr patisseriebloem
- 4 gr bakpoeder
- 2 gr natriumbicarbonaat
- 2 overrijpe bananen, gepeld en in stukken gesneden
- 100 gr chocolate chips
- 1 eetlepel fijne parelsuiker
- Verwarm de oven voor op 180°C. Zet een bakplaat klaar en voorzie 10 papieren muffinvormpjes.
- Klop de suiker op met de boter en de eieren. Gebruik hiervoor de K-klopper.
- Zeef de bloem met het bakpoeder en natriumbicarbonaat en klop dat kort door het natte beslag.
- Spatel de bananen en de chocolate chips door het beslag. Hou wat chocolate chips apart voor de topping.
- Werk de muffins af met de parelsuiker en de extra chocolate chips.
- Bak de muffins 25 min of tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Laat de muffins afkoelen op een rooster.
Neem geen onrijpe bananen. Dit recept vraagt echt naar overrijpe bananen, met een zwarte schil.
Vries de muffins in een goed sluitende Tupperwaredoos in. Warm ze 30 sec op in de microgolf en het lijkt of ze net uit de oven komen.
Heb je geen fijne parelsuiker? Neem dan gewone kristalsuiker.
Reacties