Tagliolini met artisjok en spinazie
Foto Cathy Van de Moortele |
De artisjokken koop ik in bokalen, zodat ik die altijd voorradig heb wanneer ik zin heb in een snel-klaar-gerecht.
Wat hebben we nodig:
- verse pasta op basis van 2 eieren en 200 gr pastabloem
- olijfolie
- boerenboter
- 1 bokaal artisjok, uitgelekt en gedroogd
- peper en zout
- 50 ml witte wijn
- 3 handenvol verse, jonge spinazie, gewassen en drooggezwierd, grof gehakt
- Parmezaanse kaas
- Maak de verse pasta volgens het recept en maak er tagliolini (smaller dan tagliatelle) van.
- Laat wat olijfolie en boerenboter goed warm worden in een zware pan, type Le Creuset.
- Bak de artisjokken aan beide zijden goudbruin en kruid met peper en zout.
- Blus met de witte wijn en laat die praktisch uitkoken.
- Voeg de spinazie toe en laat die slinken.
- Kook de pasta beetgaar in ruim, gezouten water.
- Giet de pasta af. Hou een pollepel kookvocht apart en meng die samen met de pasta door de groenten.
- Serveer in 2 mooie kommen en werk af met Parmezaanse kaas.
Je kan ook verse artisjokken gebruiken.
Reacties