Yorkshire pudding
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 125 gr eieren
- 125 gr volle melk
- snuifje zout
- 70 gr bloem
- 1 koffielepel ganzenvet, reuzel of braadvet van het vlees
- 1 eetlepel koud water
- Maak het beslag ruim op voorhand, dat mag gerust enkele uren zijn en laat het beslag op kamertemperatuur staan.
- Mix hiervoor de eieren met de melk en het zout en gebruik hiervoor een krachtige staafmixer.
- Laat het beslag 10 min staan.
- Voeg de bloem geleidelijk aan toe en mix na elke toevoeging.
- Zorg voor een glad beslag.
- Heb je toch klontertjes? Giet het beslag dan door een zeefje.
- Verwarm de oven voor op 230°C.
- Neem een muffinpan met 6 grote holtes.
- Leg in elke holte een beetje vet.
- Zet de bakplaat met de muffinpan in de hete oven en laat het vet heel heet worden.
- Eens het vet rookt, haal je de bakplaat uit de oven.
- Verdeel het beslag over de 6 holtes en schuif de bakplaat zo snel mogelijk weer in de oven.
- Laat de Yorkshire puddings 20 min bakken tot ze mooi gesouffleerd en goudbruin zijn.
- Serveer meteen.
Geniet van deze Britse traditie op zondag.
Reacties