Yorkshire pudding

Foto Cathy Van de Moortele
Hier thuis zijn we fan van Yorkshire pudding. Lekkere saus wil je liefst allemaal opeten en wat is er dan meer geschikt dan een Yorkshire pudding, bloedheet, die net uit de oven komt? Met dit recept maak je 6 grote Yorkshire puddings. Je kan ze niet op voorhand maken, dus hou daar rekening mee dat je die 20 min baktijd nodig hebt voor je aan tafel kan.

Wat hebben we nodig:
  • 125 gr eieren 
  • 125 gr volle melk
  • snuifje zout
  • 70 gr bloem
  • 1 koffielepel ganzenvet, reuzel of braadvet van het vlees
  • 1 eetlepel koud water
Hoe gaan we te werk:
  • Maak het beslag ruim op voorhand, dat mag gerust enkele uren zijn en laat het beslag op kamertemperatuur staan.
  • Mix hiervoor de eieren met de melk en het zout en gebruik hiervoor een krachtige staafmixer.
  • Laat het beslag 10 min staan.
  • Voeg de bloem geleidelijk aan toe en mix na elke toevoeging. 
  • Zorg voor een glad beslag.
  • Heb je toch klontertjes? Giet het beslag dan door een zeefje.
  • Verwarm de oven voor op 230°C.
  • Neem een muffinpan met 6 grote holtes.
  • Leg in elke holte een beetje vet.
  • Zet de bakplaat met de muffinpan in de hete oven en laat het vet heel heet worden.
  • Eens het vet rookt, haal je de bakplaat uit de oven.
  • Verdeel het beslag over de 6 holtes en schuif de bakplaat zo snel mogelijk weer in de oven.
  • Laat de Yorkshire puddings 20 min bakken tot ze mooi gesouffleerd en goudbruin zijn.
  • Serveer meteen.
TIP:

Geniet van deze Britse traditie op zondag.


Reacties