Pasta broccoli en coppa ham
Foto Cathy Van de Moortele |
Ik heb dit gerechtje enkel voor mezelf klaargemaakt maar niets houdt je tegen om het recept te verdubbelen.
Wat hebben we nodig:
- verse pasta op basis van 1 ei en 100 gr pastabloem
- 250 gr broccoli
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 teen look, gepeld en in dunne plakjes gesneden
- enkele chilivlokjes
- snuifje zout
- Parmezaanse kaas naar smaak, geraspt
- 40 gr coppa ham, flinterdun gesneden
- Maak de pasta zoals beschreven in het recept en laat hem afgedekt 30 min rusten.
- Rol de pasta uit tot lange vellen en snij er tagliolini van. Laat de tagliolini even drogen.
- Maak de broccoli schoon: verwijder de blaadjes en snij het droge stukje van de stronk weg.
- Snij de stronk los van de roosjes en schil hem. Snij de geschilde stronk doormidden en dan nogmaals doormidden. Snij nu in stukjes en leg apart.
- Snij de roosjes doormidden.
- Neem een hapjespan en giet daar de olijfolie in. Strooi de look en de chilivlokjes in de olie en kruid met wat zout.
- Verhit de hapjespan langzaam op een medium vuur.
- Laat de olie goed opwarmen. De look mag een beetje bruin worden, maar zorg dat hij niet verbrandt.
- Zet een grote pot met ruim, gezouten water op het vuur en breng die aan de kook.
- Kook de pasta al dente. Met verse pasta duurt dat maar enkele minuten. Zorg dat je de pasta niet overkookt, want hij moet nog even mee garen in de pan bij de broccoli.
- Doe de stronkstukjes en de broccoliroosjes in de pan bij de olie en schud regelmatig op.
- Haal de pasta met een tang uit het kookwater en voeg die toe aan de broccoli in de hapjespan.
- Voeg wat pastakookvocht toe om de pasta makkelijker te mengen met de broccoli.
- Schud goed op en werk af met Parmezaanse kaas.
- Kruid nogmaals met zout.
- Werk de pasta af met coppa ham en nog wat extra olijfolie.
- Schep de pasta in een mooie kom en geniet.
Vind je geen coppa ham? Neem dan fijngesneden prosciutto of pancetta. Je kan de ham ook even krokant bakken als je dat wilt.
Reacties