Pannetje restjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 eetlepel vetstof
- 1 kleine ui, gepeld en grof gesnipperd
- 5 plakjes ontbijtspek, in reepjes gesneden
- 100 gr gekookte aardappelen, in stukjes gesneden
- 1 bokaaltje witte boontjes, gespoeld en uitgelekt
- 2 eieren
- 1/2 plak kaas, in reepjes gesneden
- peper en zout
- verse kruiden, gesnipperd
- Laat een pan goed warm worden op een medium vuur.
- Laat de vetstof smelten in de pan en fruit de uien mooi aan. Ze mogen wat kleur krijgen.
- Bak het spek mee.
- Voeg de aardappelstukjes toe en laat ze mooi korsten.
- Giet de witte boontjes in de pan en schep alles goed om.
- Maak 2 "putjes" in je ingrediënten en giet er de eieren in.
- Leg de reepjes kaas over je pannetje restjes en kruid met peper en zout.
- Zet even een deksel op de pan, om de eieren te helpen stollen.
- Werk af met verse kruiden.
Kijk wat jij liggen hebt en stel je eigen pannetje restjes samen. Ik denk aan tomaat, paprika, restjes vlees, ...
Reacties