Knolselderroomsoep uit de soupmaker
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 eetlepel boerenboter
- 40 gr ontbijtspek, in hele fijne stukjes gesneden
- 25 gr ui, gepeld en gesnipperd
- 1 teen look, gepeld
- 50 gr wit van prei, schoongemaakt en gewassen, gesnipperd
- 15 gr groene selder, gesneden
- 1 takje thijm, geritst
- 500 gr knolselder, geschild en in blokjes gesneden
- 1 l kippenbouillon, heet
- 100 ml culinaire room
- peper en zout
- Doe de boter in de kan van de soupmaker en kies voor de sauteer setting. Zet hiervoor het deksel op de kan en laat de boter warm worden in 1 min.
- Voeg het spek toe, zet het deksel op de kan en laat het spek 1 min sauteren.
- Voeg de ui, look, de prei en selder toe en sauteer 4 min.
- Kruid met thijm.
- Voeg de blokjes selder toe en overgiet met bouillon tot aan 4 porties.
- Kies voor setting smooth en laat de soupmaker zijn werk doen.
- Verwijder het deksel, voeg de room toe en kruid af met peper en zout.
- Met de blend setting mix je de soep nog eens extra, zodat ook de room goed gemengd wordt met de soep.
Werk je soep af met krokant gebakken spek, gebakken knolselderblokjes en vers gesnipperde thijm of bieslook. Gebakken champignons doen het ook goed bij deze soep.
Hou de soep warm in de soupmaker met de betreffende functie.
Wist je dat de kan makkelijk uit de houder kan losgeklikt worden om ze af te wassen?
Dankzij de kwalitatieve antikleeflaag, heb ik nog nooit verbrande stukken in mijn kan gehad. De soupmaker is snel weer schoon en klaar voor een volgend gebruik.
Reacties