Rabarbermoes

Foto Cathy Van de Moortele
Omdat het niet altijd appelmoes hoeft te zijn: rabarbermoes. Ik had wat teveel stengels van de plant gehaald gisteren. De rest heb ik fijngehakt en gekookt in suikerwater.

Wat hebben we nodig:
  • 110 gr water
  • 120 gr suiker
  • 450 gr rabarber, schoongemaakt en fijngesneden
  • zeste van 1/2 citroen
Hoe gaan we te werk:
  • Zet het water met de suiker op in een kookpot.
  • Breng het suikerwater aan de kook en voeg de rabarber toe van zodra de suiker gesmolten is.
  • Laat de rabarbermoes 10 min pruttelen of tot hij mooi zacht en dik is.
  • Voeg naar smaak citroenzeste toe.
  • Giet de moes onmiddellijk in bokaaltjes en sluit af.
  • Je kan de moes nu bewaren op een koele plaats.
  • Serveer ipv appelmoes of over ijs of cake.
TIP:

Verwijder vuile plekken op de stelen.
Als je oudere stelen gebruikt, loop je het risico dat er teveel harde vezels in je moes zullen zitten. Kies jonge stelen.

Reacties