Tofu "eier"salade

Wat hebben we nodig:
- 500 gr stevige tofu
- 2 stelen groene selder, in fijne brunoise gesneden
- 2 eetlepels mayonaise (of Dressing Devos Lemmens)
- 1/2 ui, gepeld en fijngesnipperd
- vers citroensap naar smaak
- 1 eetlepel mosterd
- snuifje kurkuma
- snuifje zout
- Snij de tofu horizontaal door en versnij hem dan in blokjes. Leg de tofu op een bord, leg er een omgekeerd bord bovenop en zet daar een zwaar gewicht op. Op die manier kan de tofu goed uitlekken. Laat de tofu zeker 30 min uitlekken.
- Plet de tofu met een vork en meng hem met de selder, mayo en ui.
- Verfris de salade met citroensap en maak ze pittig met de mosterd.
- Kruid af met kurkuma (voor de kleur) en zout.
- Laat de salade 1u afgedekt trekken in de koelkast.
Heb je zelf nog tips om tofu lekker te maken? Ik hoor het graag van jullie!
Reacties