Tofu "eier"salade

Voor wie voor welke reden dan ook, liever geen eieren eet: tofu "eier"salade is een prima vervanger en het resultaat is verbazend lekker. Ik ben nog altijd geen topfan van tofu, maar ik blijf zoeken naar "eetbare" recepten. Deze salade komt al heel wat dichter bij mijn idee van lekker eten. Serveer de salade op bruin brood en leg er nog wat tuinkers op voor extra pit.

Wat hebben we nodig:
  • 500 gr stevige tofu
  • 2 stelen groene selder, in fijne brunoise gesneden
  • 2 eetlepels mayonaise (of Dressing Devos Lemmens)
  • 1/2 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • vers citroensap naar smaak
  • 1 eetlepel mosterd
  • snuifje kurkuma
  • snuifje zout
Hoe gaan we te werk:
  • Snij de tofu horizontaal door en versnij hem dan in blokjes. Leg de tofu op een bord, leg er een omgekeerd bord bovenop en zet daar een zwaar gewicht op. Op die manier kan de tofu goed uitlekken. Laat de tofu zeker 30 min uitlekken.
  • Plet de tofu met een vork en meng hem met de selder, mayo en ui.
  • Verfris de salade met citroensap en maak ze pittig met de mosterd.
  • Kruid af met kurkuma (voor de kleur) en zout.
  • Laat de salade 1u afgedekt trekken in de koelkast.
TIP:

Heb je zelf nog tips om tofu lekker te maken? Ik hoor het graag van jullie!

Reacties