Pasta rucola

Foto Cathy Van de Moortele
Waarschijnlijk het meest eenvoudige pastagerecht ooit. Geen excuses meer om een zelfgemaakte maaltijd op tafel te zetten.

Wat hebben we nodig:
  • olie
  • 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 tenen look, gepeld en in plakjes gesneden
  • 15 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 2 pakjes voorgekookte Udon noodles
  • 1 zak rucola
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit een pan en laat er wat olie warm in worden. 
  • Fruit het sjalotje glazig en voeg de look toe. Laat de look zijn aroma vrijgeven, voor je de tomaatjes toevoegt.
  • Maak de noodles los van elkaar en meng ze onder de tomaatjes. Van zodra het gerecht door en door warm is, strooi je de rucola erover en meng je die er snel onder. De rucola moet enkel wat warmte krijgen.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Klaar!
TIP:

Schep de pasta in kommetjes. Sneller aan tafel kan echt niet.

Reacties