Gele pompoensoep

Foto Cathy Van de Moortele
Dit is de favoriete pompoensoep van onze oudste dochter. Zonder poespas en fluweelzacht. Net een kommetje lente! Tijd om de diepvries op te kuisen en die laatste pompoenblokjes te verwerken. De soep is snel klaar en net genoeg voor 4 personen.

Wat hebben we nodig:
  • 450 gr pompoenblokjes (diepvries)
  • 700 ml water, kokend
  • 2 bouillonblokjes
  • 50 ml room
  • peper en zout
  • nootmuskaat
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de pompoenblokjes in een microgolfbestendige kom. Ik gebruik hiervoor mijn Ronde UltraPro van Tupperware.
  • Overgiet de groente met het kokend water en verkruimel de bouillonblokjes in het water.
  • Kook de soep 25 min op volle kracht.
  • Laat de soep even afkoelen en mix ze dan glad in de blender.
  • Voeg de room toe.
  • Kruid af met peper en zout en een hint nootmuskaat.
TIP:

Voeg nog geen room toe als je de soep wilt invriezen.

Reacties