Rabarber in de oven

Een hele zak rabarber gekregen van mijn schoonzusje.. even denken wat we daarmee gaan doen. Normaal zou ik er een rabarbercake of -taart mee bakken, maar het is geen weekend en we kunnen niet elke dag genieten van taart. Mmmm... rabarbermoes is een optie en ook rabarberconfituur is de revue gepasseerd. Toen dacht ik aan rabarber in de oven! Leek me een leuk dessertje voor vanavond.

Wat hebben we nodig:
  • 500 gr rabarber, schoongemaakt en in stukken gesneden (5 cm)
  • 65 ml kopje water
  • 165 gr suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • snuifje zout
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng de rabarberstukjes met het water, de suiker, het citroensap en het snuifje zout.
  • Giet dit mengsel in een platte ovenschotel en bak de rabarber 10 - 12 min of tot de rabarber mooi zacht is.
  • Halverwege de baktijd lepel je wat van de sappen over de rabarber, zodat hij niet droogbakt.
  • Schep de zachte rabarberstukjes voorzichtig over op een bakplaat die met bakpapier bekleed is.
  • Laat de rabarber volledig afkoelen. Bewaar het sap. Laat het sap nog even inkoken op het vuur, tot de gewenste dikte. Je kan eventueel ook wat maïzena oplossen in een lepel koud water en dat toevoegen aan het sap om het in te dikken.
  • Serveer deze lekkernij, samen met het sap, met een bolletje vanille roomijs. Werk af met gehakte pistache nootjes en verkruimelde meringue.
TIP:

Schil de rabarber niet. Verwijder wel de vuile stukjes. Op die manier behoud je een mooie rode kleur.

Reacties