Ovenpannenkoek met rood fruit

Foto Cathy Van de Moortele
Dit lijkt helemaal niet op de pannenkoeken die wij gewoon zijn. Deze pannenkoek lijkt wel een soufflé en wordt gegeten van zodra hij de oven uit komt. Vul de holte op met vers fruit als jou dat een goed idee lijkt.

Wat hebben we nodig:
  • 70 gr patisseriebloem
  • 120 ml melk
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • snuifje zout
  • 3 - 4 eieren
  • 40 gr boter
  • bloemsuiker
  • 1 bakje verse frambozen
  • 1 bakje verse bosbessen
  • 1/2 bakje verse aardbeien, gehalveerd
  • optioneel: kersen, braambessen, stekelbessen, aalbessen, blauwe druiven, watermeloen, ...
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Mix de bloem met de melk, suiker, zout en eieren.
  • Doe de boter in een ronde ovenschaal en zet ze in de oven tot ze gesmolten is.
  • Giet het beslag in de ovenschaal.
  • Bak de pannenkoek 20 - 25 min of tot de pannenkoek opgeblazen en goudgeel is. Van zodra je de pannenkoek uit de oven haalt, zal hij inzakken, maar dat is niet erg.
  • Laat de pannenkoek op een mooi bord glijden. 
  • Werk af met bloemsuiker op de randjes en vers (rood) fruit.
TIP:

Zorg dat je ovenschaal goed ingevet is, voor je het beslag erin giet.

Lijkt me ook heerlijk met geel/oranje fruit: nectarine, perzik, passievrucht, papaya, Oost-Indische kers, mango, abrikozen, gele kiwi, partjes sinaas, sterfruit, kaki, ananas..
Gebruik je fantasie om er jouw versie van te maken: wat dacht je van groene kiwi, witte druiven, honingmeloen, Grany Smith, peer,

Maak deze pannenkoek niet op voorhand. Je wilt hem echt recht uit de oven opeten. Je fruit kan je wel op voorhand snijden en klaarzetten, zodat je enkel nog het fruit moet schikken op de pannenkoek voor je aan tafel mag.

Reacties