Udon noodles met tofu

Wat hebben we nodig:
- 2 eetlepels rijstazijn
- 1 eetlepel getoaste sesamolie
- 2 koffielepels sojasaus
- 2 tenen look, gepeld en fijngesnipperd
- 1 koffielepel vers geraspte gember
- enkele chilivlokjes
- 125 gr tofu, uitgelekt en in blokjes gesneden
- 1 verpakking gekookte Udon noodles
- 1/3 wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
- 1/5 komkommer, ontpit en in fijne brunoise gesneden
- 1 pijpajuintje, schoongemaakt en fijngesneden
- Maak eerst de dressing, door de rijstazijn te mengen met de sesamolie, sojasaus, look, gember en chili. Gebruik een deel hiervan om de tofublokjes te marineren. Zet de rest van de dressing apart.
- Meng de udon noodles met de wortel, komkommer en pijpajuintjes.
- Als de tofu voldoende gemarineerd is en zoveel mogelijk smaak opgenomen heeft, schep je de tofu onder de salade.
- Werk af met nog wat extra dressing.
- Uiteraard eet je deze salade uit een Japans kommetje, met chopsticks.
Hou de rest van de dressing bij als dipsaus bij sushi.
Reacties