Udon noodles met tofu

Ik hoop dat jullie ondertussen de Udon noodles al ontdekt hebben? Zo niet, haal ze dan toch maar eens in huis. Je leert nieuwe smaken kennen en je ontdekt een andere keuken. Deze Japanse noodles kan je zowel warm als koud eten, in soep of in een salade of wokgerecht. Je ziet maar wat jij er mee doet! Ik ga alvast voor deze Udon noodle salade met tofu. Net genoeg voor 1 persoon.

Wat hebben we nodig:
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepel getoaste sesamolie
  • 2 koffielepels sojasaus
  • 2 tenen look, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 koffielepel vers geraspte gember
  • enkele chilivlokjes
  • 125 gr tofu, uitgelekt en in blokjes gesneden
  • 1 verpakking gekookte Udon noodles
  • 1/3 wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
  • 1/5 komkommer, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 1 pijpajuintje, schoongemaakt en fijngesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Maak eerst de dressing, door de rijstazijn te mengen met de sesamolie, sojasaus, look, gember en chili. Gebruik een deel hiervan om de tofublokjes te marineren. Zet de rest van de dressing apart.
  • Meng de udon noodles met de wortel, komkommer en pijpajuintjes.
  • Als de tofu voldoende gemarineerd is en zoveel mogelijk smaak opgenomen heeft, schep je de tofu onder de salade. 
  • Werk af met nog wat extra dressing.
  • Uiteraard eet je deze salade uit een Japans kommetje, met chopsticks.
TIP:

Hou de rest van de dressing bij als dipsaus bij sushi.

Reacties