Fruit dip

Een fruit dip is in Amerika heel normaal. Alhoewel fruit volgens mij niet echt een dip nodig heeft, is het soms wel eens leuk op een feestje of een picknick om een fruit dip aan te bieden onder het motto van: geen tortilla chips zonder salsa, geen fruit zonder dip. Ik eet ook graag eens appelpartje met een pindakaas dip en deze fruit dip is zalig met fruitbrochettes. Maak het maar eens voor een kinderfeestje. Succes gegarandeerd!

Wat hebben we nodig:
  • 75 gr philadelphia natuur (light)
  • 65 gr fluff
Hoe gaan we te werk:

Mix de roomkaas met de fluff. Bewaar de dip afgesloten in de koelkast tot gebruik.

TIP:

Je kan ook wat ananasstukjes of aardbeien mee mixen in de dip om hem extra kleur en smaak te geven.
Fluff is een crème van marshmallow. In Amerika vind je die in elke supermarkt. Fluff wordt vaak gebruikt als frosting op taart of cupcakes, maar ook op de boterham kan het wel eens smaken. Voor de echte zoetekauw! Omdat Fluff hier niet standaard in onze supermarkten staat (sommige supermarkten hebben fluff in de buitenlandse sectie staan), maken we hem uiteraard zelf. En wat je zelf doet...
Voor een exotisch effect meng je wat kokosrasp door de dip.
Serveer de dip in een uitgeholde meloen.

Reacties

katia de stercke zei…
waar haal je die fluff ?
grtjs katia
Hallo Katia

de Fluff maak ik zelf. Normaal gezien kan je die ook krijgen bij Graré (American Foodstore) in Antwerpen, maar soms ook bij Carrefour bij de Amerikaanse producten). Succes!
http://kokenenhogehakken.blogspot.be/2014/05/fluff.html?q=fluff