Kip Kiev

Foto Cathy Van de Moortele
Alhoewel het Russisch klinkt, vond dit gerecht zijn oorsprong in Frankrijk. Lekker malse kip, met een vulling van peterselieboter. Yomyom!

Wat hebben we nodig:
  • 60 gr boter, op kamertemperatuur
  • een handvol peterselie, fijngesnipperd
  • 1 teen look, gepeld en geperst
  • peper en zout
  • 2 kipfilets
  • 2 eetlepels patisseriebloem
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 100 gr paneermeel of Panko
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de boter met de peterselie, look, peper en zout. Breng de kruidenboter over in een spuitzak met een gladde, brede spuitmond.
  • Hou de kipfilets vast en maak aan de dikke kant een opening om de kruidenboter in te spuiten. Zorg dat je de kipfilet niet volledig doorsnijdt, maar dat je wel ver genoeg snijdt om de boter overal te krijgen. Maak de opening weer dicht met een tandenstoker.
  • Dek de kip af en zet ze 30 min in de koelkast, zodat de boter kan opstijven en niet uit de kipfilet loopt tijdens het bakken.
  • Meng de bloem met de kaas. Kruid met peper en zout.
  • Zet 3 schaaltjes klaar in volgorde: gekruide bloem, eieren, paneermeel.
  • Neem een gevulde kipfilet en wentel hem door de bloem. Schud overtollige bloem af.
  • Doop de kipfilet in het ei en zorg dat hij helemaal bedekt is. Laat de kip even uitlekken en rol hem dan door het paneermeel.
  • Doop de kipfilet opnieuw in het ei en paneer nogmaals met het broodkruim. Dit zorgt voor een extra krokant laagje.
  • Frituur de kipfilets goudbruin op 180°C.
TIP:

Je kan de kipfilets ook bakken in wat olie in de pan of 25 min in de oven op 200°C.

Reacties