Wibele

Foto Cathy Van de Moortele
Onze Duitse uitwisselingsstudente, Hien, bracht koekjes uit haar regio mee. Enkel te koop bij de betere bakker zei ze.. Of je moet ze zelf maken. Inderdaad....

Wat hebben we nodig:
  • 5 eiwitten
  • 250 gr bloemsuiker, gezeefd
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 200 gr patisseriebloem, gezeefd
Hoe gaan we te werk:
  • Klop de eiwitten zo stijf mogelijk.
  • Meng de bloemsuiker met de vanillesuiker en de bloem. Spatel deze droge ingrediĆ«nten voorzichtig door de eiwitten.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Gebruik een spuitzak met een smal, effen spuitmondje, om telkens twee "erwtjes" naast elkaar te spuiten. Zorg ervoor, dat de erwtjes elkaar net niet raken. Het deeg loopt een beetje uit en je moet een soort 8 verkrijgen. Op die manier bekom je de typische "wibele" koekjes.
  • Dek de koekjes af en laat ze een nachtje staan.
  • Bak de koekjes 7 min op 175°C. Ze moeten mooi gekleurd zijn. Laat ze nog even afkoelen op de bakplaat. De koekjes worden heel knapperig.
TIP:

De koekjes zijn echt mini. Verwacht je er maar aan, dat ze snel hun weg zullen vinden naar je mond...
Geen tijd om te wachten? Zet de bakplaat dan 1u in de diepvriezer.
Deze wibele zijn een beetje te vergelijken met onze kattentongen. Wibele bevatten echter geen boter, in tegenstelling tot de kattentongen en ze zijn ook krokanter.

Reacties