Pasta met halloumi

Foto Cathy Van de Moortele
Toen ik de eerste keer halloumi proefde, was dat de echte schapenkaas uit Cyprus. Echt niet mijn ding... Overlaatst vond ik echter halloumi van koemelk en dat moest ik toch wel eens uitproberen. Halloumi is een vaste kaas, met de structuur van mozzarella. Halloumi wordt gegrild, zodat je een krokant buitenkantje krijgt en een romige binnenkant.

Wat hebben we nodig:

  • 200 gr pasta
  • olie
  • 3 tomaten, ontpit en in blokjes gesneden
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teentje look, gepeld en geperst
  • 1 blok halloumi, in blokjes gesneden
  • oregano
  • peper en zout
  • 1 zak rucola
  • tuinkers

Hoe gaan we te werk:

  • Kook de pasta gaar in ruim, gezouten water. Laat de pasta uitlekken.
  • Verhit een pan met wat olie. Stoof de tomatenblokjes met de ui en look. 
  • Voeg de blokjes halloumi toe. Kruid met oregano, peper en zout.
  • Meng de pasta onder de groentjes.
  • Strooi de rucola over het pastagerecht en schep alles door met een tang.
  • Dresseer de pasta op het bord en werk af met tuinkers.

TIP:

Snij twee repen halloumi af en grill die apart in een droog pannetje. Gebruik deze voor de afwerking.
Je kan ook kerstomaatjes halveren en die gebruiken ipv gewone tomaten. Zorg wel dat je ze ontpit, anders wordt je gerecht te nat.

Reacties