Fruitrepen met rabarber en aardbei

Foto Eva Joos
Ik hoor wel eens van mensen, dat ze niet ontbijten. Daar kan ik echt niet bij... zo zonde om ook maar één maaltijd over te slaan. Ik zou het zo jammer vinden, moest ik niet meer kunnen ontbijten. Gewone boterhammen met confituur zijn nu ook niet echt aan mij besteed, maar er zoveel andere zaken die jou de ochtend kunnen doorbrengen. Wat dacht je van deze home made fruitrepen met rabarber en aardbei? Helemaal te gek in dit seizoen!

Wat hebben we nodig:
  • 160 gr havermout
  • 160 gr patisseriebloem
  • 200 gr lichtbruine suiker
  • snuif zou
  • snuif natriumbicarbonaat
  • 170 gr boter, gesmolten
  • 2 koffielepels maïzena
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 250 gr rabarber, schoongemaakt en in kleine blokjes gesneden
  • 300 gr aardbeien, schoongemaakt en in kleine blokjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bekleed een rechthoekige vorm met bakpapier. Dit helpt om de repen makkelijk uit de vorm te halen straks.
  • Meng de havermout met de bloem, suiker, zout en natriumbicarbonaat. Giet de gesmolten boter over deze ingrediënten en roer tot een crumble. Zet de helft van de crumble apart.
  • Gebruik je vingers om de andere helft in de bakvorm te duwen. 
  • Strooi de helft van het fruit over deze bodem. Strooi de maïzena over het fruit, besprenkel met citroensap en de helft van de suiker.
  • Verdeel de rest van het fruit hierover en bestrooi met de rest van de suiker.
  • Verkruimel de resterende crumble over het fruit. 
  • Bak de repen 30 - 40 min tot de crumble borrelt en heerlijk geurt. De crumble mag mooi bruin bakken.
  • Laat de fruitrepen afkoelen in de vorm en verwijder ze daarna met het bakpapier.
  • Snij de crumble in 18 rechthoekjes. 
TIP:

Resterende repen bewaar je afgesloten in de koelkast.
Smelt wat fondant chocolade en doe die in een klein spuitzakje. Trek "streepjes" chocolade over de afgekoelde repen en laat het opstijven.

Reacties

Unknown zei…
Mmm... Lekker hoor Cathy, ik ga ze proberen!